Verksamheten i förskolan Äventyret flyttas under sanering

Förskolan Äventyret har problem med inomhusluften. Foto: Lotta Bergstrand.

Klockan 05:27
Målbilden är klar meddelar Säters kommun i ett pressmeddelande. Problemet på förskolan Äventyret ska åtgärdas så snart som möjligt. När tidsplanen är klar och mattorna ska åtgärdas behöver verksamheten flytta till andra lokaler.

Advertisements

– Det är för att själva åtgärderna ska gå snabbt, och att ingen ska behöva vistas i miljön under tiden då åtgärderna genomförs, säger Ulf Månsson förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Säter.

BLOGGEN – Lokaltidningen i Säter rapporterade redan 14 december 2016 om att förskolan Äventyret i Säter hade problem med inomhusluften och att personalen larmat om detta under hösten 2016.

Advertisements

Första mätningen som Säters kommun gjorde i december 2016 visade att det finns förhöjda värden av kemikaliska ämnen under golvmattan och att detta kunde härledas till förtvålning av lim.

Kommunen gjorde sedan en till mätning under julledigheten för att mäta luftkvalitén ovanför mattan det vill säga inomhusluften. Den visade sig också innehålla kemiska ämnen. Verksamheten har ändå sedan i höstas fortsatt i Äventyrets lokaler.

Advertisements

Information
Säters kommun meddelar i pressmeddelandet att under undersökningstiden har både personal och föräldrar kontinuerligt fått information.

– Det är viktigt för oss att alla involverade hela tiden haft tillgång till information om vad som gjorts och vad resultaten varit, säger Ulf Månsson.

Nästa information hålls för föräldrar onsdagen den 8 februari klockan 18.00 på förskolan Äventyret.

Läs tidigare artiklar:
Förskolan Äventyret utreds för dålig inomhusluft
Kemiska ämnen i luften i förskolan Äventyret

 

Delningar
Delningar