Varmvattenbassängen öppnar i september

Owe Hedin, hallföreståndare på Skönvikshallen får utökat ansvar för varmvattenbassängen. Foto: Lotta Bergstrand.

Säters kommun återöppnar varmvattenbassängen i egen regi den 4 september efter att Landstinget Dalarna lagt ner verksamheten i Säter. Nu kan allmänheten nyttja varmbadet.
Varmvattenbassängen på Skönviksområdet drivs av Säters kommun med Skönvikshallen som organisatoriskt ansvarig. Bassängen kommer att ha öppet för allmänheten på vardagar mellan klockan 12.00 till 16.00 och under den tiden finns en badvärd på plats.

Advertisements

– Vi arbetar just nu med att ta fram ett bokningsprogram där tider kan bokas på nätet, men man kommer alltid kunna ringa till oss på Skönvikshallen och boka. De övriga tiderna som kan bokas av grupper bokas via vårt nuvarande bokningssystem, säger Owe Hedin som är hallföreståndare på Skönvikshallen.

Övriga tider – på eget ansvar
På övriga tider finns ingen personal från kommunen på plats. Då ansvarar den som hyr för säkerheten. Bassängen kan bokas för till exempel gruppträning eller barnkalas till en avgift om 600 kronor per timme.

Advertisements

– De som hyr ansvarar för säkerheten och ska grovstäda samt ta med sig sopor. Vi kommer att affischera om trivsel och säkerhetsregler, berättar Owe Hedin.

De övriga tiderna är: Måndag till fredag mellan 8.00-12.00, 16.00-20.00. Lördag och söndag mellan 10.00-16.00.

Advertisements

Foto: Lotta Bergstrand.

Bassäng, dusch och bastu
Vattnet har en temperatur på 34 grader och djupen går i etage mellan 1,15 till 1,45 meter.

– Vi kommer att ta vattenprover varje dag och en gång per månad skickar vi det till ett laboratorium för att få en riktig analys, säger Owe Hedin.

Det finns två stora omklädningsrum med dusch och bastu.  Även skåp med lås. Avgiften för bad på allmän tid är 60 kronor per besök.

Läs tidigare artiklar:
Heta diskussioner om varmvattenbassäng
Socialdemokraterna och Centerpartiet vill ta över kostnaderna för varmvattenbassängen

 

 

 

Delningar
Delningar