UF-företag på julmarknad

Ahnoo Sandberg och Lina Nergaard sålde matpåsar på Säters julmarknad. Foto: Lotta Bergstrand.

På Säters julmarknad fanns även Ung Företagsamhet, UF, på plats. Lina Nergaard och Ahnoo Sandberg från Falun sålde matpåsar via UF-företaget Dala Drömmen.

Advertisements

– Vi kikade runt lite på olika marknader och det blev Säter som blev vårt val. Det är roligare att möta kunderna på det här sättet, säger Lina Nergaard, UF-företagare.

Andra året på gymnasiet
Lina går andra året på samhällsvetenskapliga programmet och startade upp UF-företaget i september i år, tillsammans med en kollega.

Advertisements

– Vi startade i september och kommer att avveckla företaget i maj 2018. Sen kan man välja om man vill driva företaget vidare eller lägga ner. Det kanske blir så att jag blir egen företagare efter studenten, berättar Lina.

Del av utbildning
Att företaget startas upp och läggs ner inom ett år är en del av utbildningen. Genom utbildningen får gymnasieelever kunskaper i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande.

Advertisements

Entreprenörer
Både Lina Nergaard och Ahnoo Sandberg är duktiga entreprenörer och berättade stolt om matpåsen som innehöll dalaprodukter som senap, dricka, choklad, smörkniv med mera. De berättade också hur produkten kunde användas.

– Som ett avtryck från Dalarna. Man kan ge bort den som julklapp eller present, säger Lina Nergaard.

 

 

Delningar
Delningar