Tre namn saknas i protokollet över nyvalda ledamöter till landstingsfullmäktige i Dalarna

Arkivbild från landstingsfullmäktiges sammanträde i Kristinehallen, Falun. Foto: Lotta Bergstrand.

På fredagen gick Länsstyrelsen Dalarna ut med ett meddelande om att länsstyrelsens fått kännedom att tre ledamöter från Socialdemokraterna saknas i förteckningen över nyvalda ledamöter till landstingsfullmäktige i Dalarna.

Advertisements

– Vi har informerat valmyndigheten om det inträffade och de arbetar på att lösa problemet och producera ett nytt protokoll. Hur lång tid det kommer att ta vet vi inte i dagsläget, säger Helle Bryn-Jenssen, jurist och valansvarig på Länsstyrelsen i Dalarnas län.

Upptäcktes på fredagen
Det var under förmiddagen på fredagen den 21 september som Socialdemokraterna kontaktade länsstyrelsen för att informerade om att tre av deras fullmäktigeledamöter inte fanns med i förteckningen, det så kallade protokollet. De tre ledamöterna är Gunnar Barke, Birgitta Sohlberg och Anders Rosell.

Advertisements

Slutlig rösträkning
Förteckningen som redogör för den slutlig rösträkning och mandatfördelning genereras av valmyndighetens system. Enligt länsstyrelsen så är Valmyndigheten informerad om händelsen och arbetar på att åtgärda felet. Länsstyrelsen Dalarna kunde snabbt konstatera att det har genererats ett bevis i systemet för att de tre kandidaterna är invalda, men att de av någon anledning inte finns med i protokollet.


Advertisements
Delningar
Delningar