Taket på dansrotundan läcker – stänger lokalen av säkerhetsskäl

Dansrotundan i Säterdalen är stängd och ingen verksamhet får hållas i byggnaden. Foto: Lotta Bergstrand.

Dansrotundan i Säterdalen är stängd på grund av att vatten kommer in via taket och som fått genomslag på elledningar. Säters kommun stänger lokalen på grund av säkerhetsskäl.
Det var i slutet av förra veckan som det upptäcktes att taket läckte. Säters kommun har tagit hjälp för att få kartlagt vad som behöver göras för att lokalen ska kunna öppnas igen.

Advertisements

– Det är antagligen all tung och blöt snö som har gjort att det blev läckage. Men det finns även ett underhållsbehov på fastigheten som borde göras, säger Anna Nygren som är biträdande förvaltningschef på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Utredning
Säters kommun har anlitat hjälp för att utreda omfattningen av skadan och om vad som behöver åtgärdas. Först när den är klar kan kommunen ge ett svar om när Säterdalens rotunda kan öppnas igen.

Advertisements

– Jag hoppas verkligen att vi blir klara till sommarsäsongen. Vi jobbar på att det ska bli klart så fort som möjligt, under tiden letar vi en alternativ lokal för evenemang, säger Anna Nygren.

Säkerhetsskäl
Då vatten från taket har letat sig in i elledningarna stängdes elen av och lokalen stängdes.

Advertisements

– Vi stängde av rena säkerhetsskäl. Det som framgår tydligt är att elledningarna måste bytas. Övriga vatten och fuktskador vet vi inte omfattningen av än, säger Anna Nygren.

 

 

 

 

Delningar
Delningar