Stulen bil brann under natten

Stulen bil var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: Lotta Bergstrand.

Vid klockan 23.36 igår fick räddningstjänsten i Säter larm om att en bil som ligger i diket strax innan avfarten till Mörkö på vägen till Lerviken brinner. Brandkår, polis och ambulans fanns på plats.
När räddningstjänsten kom fram var bilen övertänd. Räddningstjänsten befarade först att någon fanns kvar men det visade att ingen person fanns i bilen. Vid klockan 00.15 lämnade ambulansen platsen.

Advertisements

– En stulen bil hade kört av vägen, vi trodde först att någon fanns kvar i bilen men den var tom. Om bilen har börjat brinna själv eller om det är en anlagd brand det vet vi inte än, säger Stefan Wengelin som är kårchef i Säter.

Foto: Lotta Bergstrand.

Advertisements

Stulen bil
Polisen anlände till platsen i en civil bil strax efter midnatt. På måndagen bekräftar Polisen Dalarna att bilen som brann var stulen.

– Bilen var stulen och ägaren har kontaktats för att ta hand om bärgningen. Det finns ingen misstänkt än men det är upprättat en anmälan om skadegörelse via brand. Polisen kommer nu att utreda händelsen, säger Christina Hallin pressansvarig hos polisen.

Advertisements

Brandkår, polis och ambulans på plats. Foto: Lotta Bergstrand.

 

 

Delningar
Delningar