Studiecirkel i dans animation – delta och få en hängiven fanbase

Birgitta Gustafsson provar animation under ledning av Oscar Qinetic Lundgren. Foto: Lotta Bergstrand.

Studieförbundet Vuxenskolan i Säter-Hedemora vill starta en studiecirkel i dans animation. De är de enda i Dalarna som kan erbjuda detta tillsammans med dansläraren Oscar Qinetic Lundgren.

– Vi startar så snart vi fått ihop en grupp. Anmälan till studiecirkel görs till oss, via telefon eller på vår hemsida, säger Birgitta Gustafsson som är verksamhetsansvarig på Studieförbundet Vuxenskolan i Säter-Hedemora.

Advertisements

Imponera med moves
Oscar Qinetic Lundgren är 23 år och bor i Säter. Han har dansat i sex år och ser dansstilen som både meditativ och ett sätt att uttrycka sig på.

– Det är först nu som dansstilen kommit till norden. Det finns inga andra lärare här i Dalarna. Så dans animation i Dalarna är unikt. Efter den här studiecirkeln så kan du imponera på dina vänner med omöjliga moves, det kan leda till en hängiven fanbase, berättar Oscar.

Advertisements

Oscar Qinetic Lundgren kommer att bli cirkelledare för studiecirkeln Dans Animation. Foto: Lotta Bergstrand.

Dans animation
Dansstilen innehåller inga bestämda turer eller steg, det går mer ut på att berätta en historia och att uttrycka känslor. Formen ska se konstgjord ut i formationer av nästan omöjliga rörelser. Oscar Qinetic Lundgren finns på YouTube här kan man se honom dansa på bryggan vid Hundbadet vid Ljustern.

Ligger i framkant

Studieförbundet Vuxenskolan beskriver animation som en stil från Hip Hop och Popping – grunden är en hit, som utförs på så sätt att man spänner en muskel snabbt och sedan slappnar av igen och det hela ser nästa ut som en elektrisk rörelse i takt med musiken.

Advertisements

– Vi tycker att det är viktigt att vår organisation ligger i framkant i vårt kulturutbud, säger Birgitta Gustafsson.


Delningar
Delningar