Sommarutställning på Säters bibliotek

Utställningen; Kaj Franklin - så tog han sin glädje och åt den och somnade i gräset, finns på biblioteket i Säter i sommar. Foto: Lotta Bergstrand.

I samarbete med Mentalvårdsmuseet visar biblioteket i Säter utställningen Kaj Franklin – så tog han sin glädje och åt den och somnade i gräset. Utställningen som varit i Borlänge flyttas nu till Säter.
Lördagen den 27 maj öppnar årets sommarutställning på Säters bibliotek med utställningen om Kaj Franklin. Han var en flitig tecknare och donerade efter sin död teckningarna till Mentalvårdmuseet i Säter. Kaj vårdades för schizofreni på olika behandlingshem och institutioner.

Advertisements

Invigning
Utställningen Kaj Franklin – så tog han sin glädje och åt den och somnade i gräset, invigs klockan 11.00 lördag den 27 maj på biblioteket i Säter av AnnBritt Grünewald. På plats finns även Marie Lennestig från Mentalvårdsmuseet, Johanna Hästö och Karin Edvall.

Nysläppt bok
Curator för utställningen är Johanna Hästö, konstnär och tidigare medarbetare på Mentalvårdsmuseet. I mars i år släpptes boken Kaj Franklin på förlaget Orosdi Back. Boken är sammanställd av Johanna Hästö och konstnärskollegan Karin Edvall som under flera års tid fördjupat sig i Franklins liv och konstnärskap, skriver Säters kommun i ett pressmeddelande.

Advertisements

 

 

Delningar

Advertisements
Delningar

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?