Småföretagare i Dalarna erbjuds gratis kurs i offentlig upphandling

"Det är en unik satsning som görs för länets småföretag", säger Kerstin Angberg-Morgården, enheten för landsbygd och hållbar tillväxt, Länsstyrelsen Dalarna och projektledare för Upphandlingsdialog Dalarna. Foto: Lotta Bergstrand.

I november och december bjuder Upphandlingsdialog Dalarna länets småföretagare på utbildning i hur det går till att lämna anbud och att delta i offentliga upphandlingar.
Upphandlingsdialog Dalarna, UDD, är ett samarbetsprojekt mellan nio myndigheter och organisationer. UDD utvecklar och utbildar företagare, inköpare och politiker inom offentlig upphandling. Arbetet inom UDD samordnas av Länsstyrelsen Dalarna.

Advertisements

Fler ska delta i offentlig upphandling
Målet med utbildningsinsatsen är att fler företag i Dalarna ska delta i offentliga upphandlingar, för att i sin tur främja regional näringslivsutveckling.

– Det är en unik satsning som görs för länets småföretag och utbildningen sker på fyra olika platser i länet, Hedemora den 28 november, Falun den 29 november, Gagnef den 30 november och Leksand den 4 december, säger Kerstin Angberg-Morgården, enheten för landsbygd och hållbar tillväxt, Länsstyrelsen Dalarna och projektledare för Upphandlingsdialog Dalarna.

Advertisements

Samarbete med kommunerna
Utbildningen erbjuds alla små företag i Dalarna. Arrangör är Upphandlingsdialog Dalarna i samarbete med länets kommuner. För Säters kommuns företagare finns möjlighet att åka till grannkommunerna, Hedemora eller Falun/ Borlänge.

– Utbildningen erbjuds till alla i länet, även till de företag som ligger i andra kommuner än där vi har utbildningen. Det finns pengar att tjäna i offentliga upphandlingar och vi vill att fler företagare deltar, säger Kerstin Angberg-Morgården.

Advertisements

Kursinnehåll
Under ledning av kursledarna Björn Brandell och Karin Kaibel får deltagarna kunskap i hur det går till att lämna anbud.

– Under kursen går vi igenom hela arbetsprocessen. Från var man hittar annonserna till hur man kan överpröva ett beslut. Vi tar också upp hur inköparen eller beställaren tänker och vad man som leverantör ska tänka på vid en offentlig upphandling, säger Kerstin Angberg-Morgården.

Anmälan
Deltagandet är gratis. Upphandlingsdialog Dalarna bjuder även på smörgås och dryck. Sista anmälningsdag är torsdagen den 23 november 2017. Här finns länk till anmälan.

Hedemora: tisdagen den 28 november klockan 16.00-19.30, St. Paulusgården, Kyrkogatan 20, Hedemora.
Falun/Borlänge: onsdagen den 29 november klockan. 16.00-19.30, Egnellska huset, Myntgatan 45, Falun.

 

 

 

Delningar
Delningar