Säters kommun söker fäbodentreprenör

Josefin Enström som är näringslivsutvecklare på Säters kommun menar att fäboden är en utmärkt plats för barn att på ett lättsamt och roligt sätt lära sig mer om djur, natur och historia. Foto: Lotta Bergstrand.

Fäboden i Säterdalen har varit stängd i sommar på grund av renovering men nu vill kommunen öppna igen och söker fäbodentreprenör till nästa år. Sista ansökningsdagen är 30 november i år.
Säters kommun via näringslivsenheten anordnar en visning den 11 oktober för de som är intresserade. Visningen blir vid fäboden i Säterdalen och är mellan klockan 15.00 till klockan 18.00.

Advertisements

– Vi har varit väldigt öppna i vår annons och ser gärna att de intresserade kommer på visningen för att själva skapa sig en uppfattning kring möjligheterna med fäboden, säger Josefin Enström, näringslivsutvecklare.

Säterdalen som arbetsplats
Säters kommun framhåller att fäbodentreprenören har Säterdalen som arbetsplats. Tillsammans med övriga evenemang i Säterdalen är fäboden med sin servering och sina aktiviteter och upplevelser en av de större besöksanledningarna. Ett mini-Skansen i Dalarna.

Advertisements

Servering, aktiviteter och djurhållning
För att komplettera utbudet i Säterdalen behöver fokus vara på fäboden, i första hand servering, helst utifrån ett hållbarhetstänk, lärande aktiviteter och djurhållning, menar kommunen.

– Fäboden är en utmärkt plats för barn att på ett lättsamt och roligt sätt lära sig mer om djur, natur och historia, säger Josefin Enström.

Advertisements

Renoverade byggnader
För att klara av att bedriva den verksamhet som Säters kommun kräver behövs ändamålsenliga byggnader. Kommunen lovar att innan en ny entreprenör tar över driften i vår så ska renoveringen och byggnationen av de nya djurstallen och övriga renoveringar stå klart.

Läs tidigare artikel:
Idag startar tisdagsträffarna i Säterdalen


Delningar
Delningar