Säter Triathlon en tradition från 1984

Säter Triathlon på lördag. Foto: Lotta Bergstrand.

På lördag går årets triathlon av stapeln. Start, mål och kansli finns vid hundbadet vid Ljustern och vid Prästgärdsskolan. 145 personer är föranmälda.

Advertisements

Tävlingen Säters Triathlon arrangeras av alliansföreningarna Säters Båtklubb, Säters IF Friidrott, Säters IF Triathlon och Södra Dalarnas Radioflygklubb. Tävlingen har arrangerats sedan 1984.

– Triathlon som sport har vuxit enormt sen Lisa Nordéns silver i London. Det har varit problem med att det har varit så många tävlingar samtidigt. I Säter har vi haft några mellanår där vi försökt hitta ett format som fungerar för oss, nu har vi hittat ett koncept som vi kommer att köra några år, säger Kari Vesa som är tävlingsledare.

Advertisements

Start
Klockan 11.00 startar löptävlingen Ljustern runt vid hundbadet. Triathlon startar 12.30 och pågår till 16.30.

– Vi kör 6 klasser så det är väldigt tajt tidsmässigt, Vi har många ungdomar föranmälda och jag räknar med att ett 50-tal ungdomar kommer till start, säger Kari Vesa.

Advertisements

Många föranmälningar
Vid kort motion är det 375 meter simning, 2 mil på cykel och 5 km löpning. Den olympiska tävlingen är på 1500 meter simning, 40 km på cykel och 10 km löpning.

– Vi har 145 anmälningar nu. Vi har lika många föranmälda i år som vi hade totalt förra året så triathlon i Säter är på väg uppåt. Det går även att anmäla sig direkt på plats, senast två timmar före start, berättar Kari Vesa på torsdagen.

Avstängningar och begränsad framkomlighet
Gamla Sjukhusvägen, den som går förbi sågen, blir helt avstängd under tävlingarna fram till 17.00 på lördagen. Från korsningen Gamla Sjukhusvägen till korsningen in till Skönvik blir det enkelriktat, de som kommer från Smedjebacken fortsätter på vägen, de som kommer från andra hållet leds om till alternativ väg.

 

 

 

 

Delningar
Delningar