Polisen söker skoterförare som saknas – Hittad vid liv

Stort sökpådrag efter saknad skoterförare. Foto: Lotta Bergstrand.

Polisen letar fortfarande efter 31-åringen som försvann på skoter igår vid 11-tiden. Vid klockan 21.54 igår larmades polisen. Ledningscentralen för sökandet har upprättats i Solvarbo bystuga.

Advertisements

– Vi gör vad vi kan, vi har fått in terränggående fordon från Trafikverket och räddningstjänsten. Personal från fjällräddningen finns på plats. Vi behöver information från allmänheten om någon har sett något, om någon observerat en skoter där man normalt inte åker skoter. Skotern är orange, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl från polisen.

Flyget klarar inte av att komma på grund av väderleken. Vilken riktning mannen åkt med skotern är okänt därför är sökområdet stort, från Solvarbo till Säter till Solvarbo med Dalaälven som gräns.

Advertisements

Ledningscentral i Solvarbo bystuga. Foto: Lotta Bergstrand.

– Vi intervjuar personer som har träffat honom men vi behöver mer information som kan lämnas på 114 14 vid brådskande information så är det 112, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl från polisen.

Advertisements

Just nu arbetar polisen med att arbeta fram prioriterade sökområden.

Stor sökinsats. Vid 11-tiden hade polisen prioriterat sökområde runt Uggelbo. Foto: Lotta Bergstrand.

Uppdaterat:
Vid klockan 12.30 idag hittades mannen i Uggelbo i Säter. Han är vid medvetande men kraftigt nedkyld, uppger Tommy Lind vid polisen.

Delningar
Delningar