Planerna går vidare med byggandet av bostadsrätter på Präst källan

Katarina Hultqvist, VD på Hultqvist Fastigheter AB, Thomas Geijer, Säters kommun, Mats Nilsson (S) och Hans Johansson (C) konstaterar att kommunen bör slyröja nedanför det nya bostadsområdet. Foto: Lotta Bergstrand.


På tisdagen träffades företrädare från kommunen och Hultqvists Fastigheter AB. De träffades vid området vid Ljustern där Hultqvists Fastigheter AB planerar att bygga bostadsrätter.
Ett gestaltningsprogram har tagits fram på området som visar hur bostadsrätterna kan komma att se ut. Mats Nilsson (S) berättar att det finns politiska motsättningar vad gäller byggnationer på området. Centerpartiet och Socialdemokraterna är dock ideologiskt överens när det gäller satsning på just bostadsrätter.

Advertisements

– Det här är ett bra komplement för kommunen, vi saknar bostadsrätter i Säters kommun. Vi har en stor bostadsbrist och Säterbostäder klara inte av att täcka det behovet själv, så att externa bostadsföretag kommer in i kommunen är positivt, säger Mats Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Säters kommun.

– Här har vi en placering nära sjön, det ligger i en sluttning, nära stan och det fyller ett segment som vi egentligen inte har. Dessutom så slipper vi bygga själva, säger Hans Johansson som är centerpartistiskt kommunalråd i Säters kommun.

Advertisements

Detaljplan
Området som gränsar till pulkabacken och har utsikt över sjön Ljustern ska först och främst detaljplaneläggas. Detta är en process som kommunen beräknar ska ta cirka ett år. Området ligger centralt med cirka 500 meter till stadskärnan. Byggstart beräknas om ett och ett halvt år.

– Vi satsar bara på områden där vi kan tänkas bo själva och även exploateringsmässigt så vill vi göra luftiga och fina områden. Vi vill bygga en typ av bostad som inte finns här idag, säger Katarina Hultqvist som är VD på Hultqvist Fastigheter AB.

Advertisements

42 till 56 bostadsrätter
Planen är att bygga sju huskroppar. Varje hus omfattar sex till åtta bostäder, beroende på vilken storlek på lägenhet man väljer. Till lägenheterna finns stora uteplatser planerade.

– Det kommer att bli allt ifrån 2 rum och kök till vindsvåning på närmare 100 kvadratmeter. Det blir två stora uteplatser/balkonger om cirka 12 kvadratmeter till nästan alla lägenheter.  Vi har redan fler som ställt sig på kö, berättar Katarina Hultqvist.


Delningar
Delningar