På måndag börjar kommunen koppla ihop nya VA-ledningar i Mora by – tänk på att tappa upp vatten

Tillfälliga avbrott i vattenförsörjningen i nedre delarna av Mora by under dagtid i cirka tre veckor framöver. Foto: Lotta Bergstrand.


VA- och renhållningsenheten i Säters kommun har bytt ut VA-ledningarna längs Morbyvägen i Gustafs. Nästa vecka börjar kommunen att koppla på det nya systemet på det gamla.

Advertisements

– Vi börjar med att koppla in huvudledningen vecka 10 och det är på måndagen den 5 mars som vi har de största avbrotten i vattenförsörjningen, säger Peter Karlsson från VA-renhållningsenheten på Säters kommun.

Tillfälliga avbrott i tre veckor
Säters kommun meddelar att ”nedre delarna av Mora by kommer att drabbas av tillfälliga avbrott i vattenförsörjningen under dagtid i cirka 3 veckor framöver med start från vecka 10.”

Advertisements

– Det är på måndag som 40 till 45 fastigheter blir drabbade, om allt går som det ska, efter det kopplas servisledningar och då är det färre fastigheter som drabbas. Men det kommer att ta cirka tre veckor innan allt är klart, säger Peter Karlsson.

Tappa upp vatten
Kommunen uppmanar boende i området att tappa upp vatten för dagsbehov samt att inte starta disk- eller tvättmaskin under dagtid då luft och missfärgat vatten kan förekomma. Det underlättar även om man tappar upp en hink med vatten till toaletten eftersom man i regel bara har vatten till en spolning vid avbrott.

Advertisements

Missfärgat vatten
I och med arbetet kan missfärgat vatten förekomma när vattnet kommer tillbaka. Då råder kommunen att spola tills all luft och missfärgning har försvunnit.

 

Tidigare artiklar:
Ledningsbyte i Gustafs – under tiden alternativ väg

Delningar
Delningar