Nytt gym på Skönvikshallen ger ökade avgifter

Owe Hedin, hallföreståndare på Skönvikshallen visar hur en av maskinerna i gymmet fungerar. Foto: Lotta Bergstrand.

Under vintern och våren har ett nytt gym färdigställts på Skönvikshallen. Nya träningsmaskiner och utbyggda lokaler skapar ett gym för alla, samtidigt höjs avgifterna med cirka 37 procent. Ungdomar och pensionärer drabbas inte av prishöjningen.

Advertisements

Hela anläggningen har fått ny ventilation och gymmet är nyrenoverat och fräscht.

– Träningsmaskinerna är helt nya och de är jättebra, säger Owe Hedin som är hallföreståndare på Skönvikshallen.

Advertisements

Utbyggnad
Direkt till vänster när man kommer in i gymmet finns ett nytt rum. Där står bland annat löpband och träningscyklar.

– I och med att vi bytte ventilationen så fick vi plats över i gamla fläktrummet och då gjorde vi en konditionsdel utav det, säger Owe.

Advertisements

Öppettider
Gymmet är öppet mellan 07.00 till klockan 22.00 på vardagar. Helger mellan 08.00 till klockan 17.00. På sommaren är det öppet mellan klockan 07.00-19.00 på vardagar men på helgerna är det stängt.

Gym för alla
Owe berättar att gymmet passar alla i alla åldrar, men det finns en åldersgräns på 15 år.

– Man får träna om man är yngre också, gärna då måste föräldrarna skriva under ett papper om att det är okej för dem, berättar Owe Hedin.

Skönvikshallen bistår även med gymintroduktion för att hjälpa de som inte har tränat tidigare. Man får då ett startprogram som gås igenom tillsammans.

Avgifterna höjs
I september höjs avgifterna, ett årskort höjs från 1 900 kronor till 2 600 kronor. Barn, unga och pensionärer betala som tidigare 1 900 kronor.

– Vi har legat på samma avgifter i många år men i och med denna upprustning så är det läge att justera upp dem lite, säger Owe Hedin.

Via en pekskärm på väggen kan man se hur man ska använda maskinerna. Foto: Lotta Bergstrand.

Rättelse: Felaktiga uppgifter fanns i de utdrag av handlingar som tidningen begärde av kommunen även när det gäller årskortsavgiften för gymmet. I de handlingar tidningen fick från kommunen skulle den nya avgiften bli 2 600 kronor. Owe Hedin meddelar att beslutet är 2 700 kronor. Därmed en höjning på över 40 procent.

 

Delningar
Delningar