Nu ingår Ludvika i Räddningstjänsten Dala Mitt

Kommunförbundet Räddningstjänsten Dala Mitt blir större. Arkivbilder: Lotta Bergstrand.


Samtliga medlemskommuner i Räddningstjänsten Dala Mitt har beslutat att acceptera Ludvika kommun att ingå i förbundet. Senast den 1 januari 2019 ska övergången till RDM vara klart.

Räddningstjänsten Dala Mitt, RDM, består i dag av Borlänge kommun, Falu kommun, Gagnefs kommun samt Säters kommuns räddningstjänst. Kommunerna är fortfarande ansvariga gentemot medborgarna att räddningstjänsten fungerar men har valt att samarbeta i ett kommunförbund. Nu ansluts även Ludvikas räddningstjänst.

Advertisements

– Nu börjar en spännande resa för både RDM och Ludvika, konstaterar Leif Andersson, förbundschef i RDM.

Ansökte om medlemskap
2016 ansökte Ludvika kommun om medlemskap i Räddningstjänsten Dala Mitt.  Frågan har utretts sedan dess. Alla medlemskommuner i sina respektive fullmäktigeförsamlingar har beslutat att välkomna Ludvika som ny medlem från och med 2019-01-01. Räddningstjänsten Dala Mitt kommer att ha cirka 160 000 personer inom sitt ansvarsområde.

Advertisements

Stort kommunförbund
När Ludvikas 108 anställda kommer in i kommunförbundet kommer RDM att ha totalt 401 anställda.

– Fördelarna med ett större förbund är att invånarna i berörda kommuner kommer ha tillgång till ett bredare spektrum av kompetens i framförallt den förebyggande delen av vårt uppdrag men även vid en räddningsinsats, säger förbudschefen Leif Andersson.

Advertisements


Delningar
Delningar