Nu ingår Ludvika i Räddningstjänsten Dala Mitt

Kommunförbundet Räddningstjänsten Dala Mitt blir större. Arkivbilder: Lotta Bergstrand.


Samtliga medlemskommuner i Räddningstjänsten Dala Mitt har beslutat att acceptera Ludvika kommun att ingå i förbundet. Senast den 1 januari 2019 ska övergången till RDM vara klart.

Räddningstjänsten Dala Mitt, RDM, består i dag av Borlänge kommun, Falu kommun, Gagnefs kommun samt Säters kommuns räddningstjänst. Kommunerna är fortfarande ansvariga gentemot medborgarna att räddningstjänsten fungerar men har valt att samarbeta i ett kommunförbund. Nu ansluts även Ludvikas räddningstjänst.

Advertisements

– Nu börjar en spännande resa för både RDM och Ludvika, konstaterar Leif Andersson, förbundschef i RDM.

Ansökte om medlemskap
2016 ansökte Ludvika kommun om medlemskap i Räddningstjänsten Dala Mitt.  Frågan har utretts sedan dess. Alla medlemskommuner i sina respektive fullmäktigeförsamlingar har beslutat att välkomna Ludvika som ny medlem från och med 2019-01-01. Räddningstjänsten Dala Mitt kommer att ha cirka 160 000 personer inom sitt ansvarsområde.

Advertisements

Stort kommunförbund
När Ludvikas 108 anställda kommer in i kommunförbundet kommer RDM att ha totalt 401 anställda.

– Fördelarna med ett större förbund är att invånarna i berörda kommuner kommer ha tillgång till ett bredare spektrum av kompetens i framförallt den förebyggande delen av vårt uppdrag men även vid en räddningsinsats, säger förbudschefen Leif Andersson.

Advertisements


Delningar
Delningar

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?