2017-11-30. Säters kommun uppmanar att koka dricksvatten.

Säters kommun går ut med viktig information på hemsidan där de uppmanar alla att koka dricksvatten i hela Silvbergsområdet i Säters kommun. Efter gårdagens och nattens avbrott i vattenförsörjningen uppmanas boende i Ulfshyttan, Skenshyttan, Norbo och Grängshammar att koka allt vatten som ska drickas eller användas i matlagning.

Advertisements

Säters kommun rekommenderar att koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare tills det bubblar kraftigt. Eventuella bakterier, virus och parasiter dör när vattnet kokas. Häll upp det kokta dricksvattnet i en väl rengjord kanna, flaska eller annan behållare och låt det svalna. Låt det stå i rumstemperatur eller svalare, gärna i kylskåp, informerar kommunen.

Rekommendationen gäller tills vidare. Säters kommun har tagit vattenprover för att analysera vattnet och kommer att lämna information när provsvaren är klara.

Advertisements

 

 

Delningar

Advertisements
Delningar