Moa Enqvist Stefansdotter Säters egna Meryl Streep

Moa Enqvist Stefansdotter, skådespelare, spelar huvudrollen i Viking Saga: Rune of the dead. Foto: Lotta Bergstrand.

21-åriga Moa Enqvist Stefansdotter från Embjörs spelar just nu in huvudrollen i filmen Viking Saga: Rune of the dead. Som 16-åring startade hon med reklamfilmer och biroller, idag är hon en professionell skådespelare.
Vi träffas på Annas Café i Säter. Samtidigt som Moa berättar om sig och sin karriär stannar folk och avbryter, på ett trevligt sätt. De hälsar och några stannar för att prata lite. Moa undrar lite förvånad över hur känd denna lokalreportern är egentligen. Men det handlade inte om det, det handlar om Moa Enqvist Stefansdotter. En ung skådespelare på väg upp i karriären med sikte på en Oscar, det fick Säterborna spända av förväntan och vilja att komma nära.

Advertisements

Vilken skådespelare är din förebild?
– Det är Meryl Streep, hon är sig själv i sin enkelhet och har ett ödmjukt sätt. Jennifer Lawrence är också en favorit, de påminner lite om varandra, säger Moa.

Hur är det att gå in i en roll?
– Det är otroligt kul, man får liksom vara en annan människa. Jag spelar ut mina känslor via mina roller, berättar Moa.

Advertisements

Aktuell med filminspelning
På måndagen startades filminspelningen av Viking Saga: Rune of the dead, där Moa Enqvist Stefansdotter spelar huvudrollen. Filmen är distribuerad i Hollywood av filmbolagen ITN Films och Tirzitis Entertainment. Först och främst kommer filmen att visas i USA. Filmen är den första i en trilogi.

– Det här är den första riktiga långfilmen som jag har huvudrollen i, det är helt fantastiskt. Filmen spelas in på Adelsö och sedan kommer vi att vara på Birka. Nu börjar nerverna komma men det är kul och jag har förberett mig, berättar Moa.

Advertisements

Moa har även en annan långfilmsinspelning på gång i England som spelas in i september.

Moa berättar att det är skönt att komma hem till Dalarna och Embjörs. Foto: Lotta Bergstrand.

Vilken del i filmproduktionen är roligast?
– Det är alltid roligt att träffa teamet, förberedelserna är också kul då man får sätta sig in i rollen. Den här rollen är väldigt fysisk så jag har fått träna en hel del, allt ifrån bågskytte till yxkastning det har varit sjukt kul, säger Moa Enqvist Stefansdotter.


Delningar
Delningar