Magikern Pontus Lindman tävlar i Ung dalakraft – siktar mot USA

Pontus Lindman, framgångsrik magiker och tankeläsare från Nyhyttan i Säter. Foto: Pontus Lindman.

En av Säters framgångsrika ungdomar är Pontus Lindman. Magikern och tankeläsaren är just nu aktuell i tävlingen Ung dalakraft, där Dalakraft ger stöd till unga för att förvekliga sina idéer, projekt eller drömmar.
Pontus Lindman som är 22 år och är från Nyhyttan utanför Säter är en av 13 tävlande i årets tävling, Ung dalarkraft. Röstningen avslutades vid midnatt den 19 november. Efter omröstningen avgör en jury vilka bidrag som kommer att få ta del av utdelningen från Ung dalakraft denna omgång.

Advertisements

Vad ska du göra om du vinner Ung dalakraft?
 – Just nu håller jag på med att bygga min egen stora magishow. Om jag vinner kommer vinsten gå direkt till framtagandet av showen. Målet är att skapa en välproducerad show som ska köras runt om i Sverige, vidare till Storbritannien och med sikte på USA.

Kommer du att uppträda i Säter eller någon annanstans i Dalarna under 2018?
– Absolut, det måste såklart även visas upp på hemmaplan. Jag kommer att lämna information om shower och för allmänheten öppna uppträdanden på min hemsida och sociala medier, berättar Pontus.

Advertisements

Hur fick du ditt intresse för magi?
– Jag fick intresset genom att som liten sett klipp av David Blaine när han uppträdde. Av det började jag med korttrick och småsaker. Det fascinerande mig och med tiden blev det bara mer och mer. Jag började göra mina egna trick och fick tidigt börja arbeta med magivärldens största produktionsbolag. Sen dess har det bara rullat på till att nu vara på professionell nivå, säger Pontus Lindman.

Vad är det bästa med att arbeta med magi?
– Det bästa måste vara att få skapa det omöjliga. Att få tänka ut hur man gör och hur man gör det till någonting betydelsefullt för åskådarna. Ingenting är omöjligt, bara olika svårt att uppnå så det handlar bara om att låta kreativiteten flöda, säger Pontus Lindman.

Advertisements

Ung dalakraft
Energibolaget Dalakraft står bakom tävlingen som har till syfte att stötta unga mellan 18-30 år med att förverkliga sina idéer. De som söker bidrag ska ta sig igenom flera steg. En första bedömning sållar ut de bidrag som är relevanta och lever upp till kraven. De utvalda får sedan råd och verktyg för att exponera sitt projekt i sociala medier för support genom gillande och kommentarer. Slutligen väljer en jury ut de projekt som utmärker sig genom bland annat; aktivitet och respons i sociala medier, behov, projektplan och realiserbarhet.

 

 

Delningar
Delningar