Lions i Säter ger Bengt Swensson pris – ”lyckad julmarknad”

Anders Engvall, Lions president överlämnar pris till Bengt Swensson för hans arbete inom kulturlivet i Säter. Foto: Lions Säter.

Bengt Swensson prisas av Lions i Säter för hans insatser i kulturlivet i Säter. Uppmuntringspriset om 10 000 kronor tilldelades Bengt Swensson på Säters julmarknad. Lions i Säter är nöjda med årets julmarknad.
På söndagen den 3 december delade Lions ut uppmuntringspriset. Ett pris som delats ut i många år. I år gick priset till Bengt Swensson.

Advertisements

– Vi vill uppmärksamma en livslång gärning inom kulturlivet i Säter. Bengt har verkligen utvecklat kulturlivet i Säter under sina många år som chef för Säterdalen och han har fortsatt sitt oförtrutna arbete även efter pensionen. Det är många Säterbor som gläds åt hans ingående beskrivningar och förklaringar av gamla foton från Säter i Facebookgruppen Klippingen – en grupp för gamla Säterbilder, säger Anders Engvall, Lions president.

Lions i Säter är mycket nöjda med årets julmarknad på Rådhustorget. Foto: Lotta Bergstrand.

Advertisements

Välbesökt julmarknad
Årets julmarknad i Säter var väl besökt och arrangörerna är nöjda.

– Årets julmarknad får väl anses vara mycket lyckad. Det var fler marknadsstånd än tidigare. Vi uppfattade det som att det var väsentligt mycket mer människor som var ute och rörde på sig. Troligen berodde det till viss del att vi hade idealiskt väder. Vitt på backen och någon enstaka minusgrad, säger Mikael Hellsing från Lions i Säter.

Advertisements

Maria Engvall från Forsa Gård visade upp grisar. Några av barnen som stod och tittade sa att de aldrig sett en riktig gris. Foto: Lotta Bergstrand.

Halmlabyrinten var uppskattad. Foto: Lotta Bergstrand.

 

 

Delningar
Delningar