Liberalerna är minsta parti – riskerar att åka ur riksdagen

"Det är dags för någon annan än Jan Björklund. Birgitta Ohlsson hade varit en mycket bra kandidat", säger Birgitta Gustafsson (L). Foto: Lotta Bergstrand.

 

Enligt Inizios opinionsundersökning får Liberalerna 3,4 procent av väljarna och är nu riksdagens minsta parti. De kan därmed åka ur riksdagen i valet om åtta månader.
Undersökningen visar att Liberalerna har det näst lägsta stödet någonsin. Senast partiet var så illa ute var 1998 då de fick 4,7 procent av rösterna i riksdagsvalet. Birgitta Gustafsson som är frontperson för Liberalerna i Säter tror att valet att låta Björklund sitta kvar som partiledare är en bidragande orsak.

Advertisements

Hur förklarar du det låga förtroendet för Liberalerna?

– Min personliga uppfattning är att vi skulle ha bytt ordförande. Det är dags för någon annan än Jan Björklund. Birgitta Ohlsson hade varit en mycket bra kandidat, säger Birgitta Gustafsson (L).

Advertisements

Enligt Novus har invandring och integration gått förbi skolan som näst viktigaste fråga. Sjukvård ligger ohotad kvar på förstaplatsen som den viktigaste frågan. Liberalerna har satsat mycket på skolfrågor, hur ser du på det?

– Jag tror partiet har satsat helt fel. Vi måste inrikta oss på människors trygghet. Socialliberala frågor borde vi satsa på. Partiledarens engagemang i dessa frågor är mycket viktigt, säger Birgitta.

Advertisements

Vad betyder det låga stödet för Liberalerna i Säter?

– Det betyder en hel del, det som händer på riksnivå spiller över på vårt resultat här i kommunen. Vi har dock haft ett bättre resultat i Säters kommun de senaste valen. Men nu har vi tappat ett av våra starkaste namn här i Säter, och vi måste hitta någon som kan axlar den manteln, berättar Birgitta Gustafsson (L).

 

 

 

 

Delningar
Delningar