Landstinget Dalarna delar ut 1,1 miljon till projekt

Landstingets kultur- och bildningsnämnd delar ut projektmedel till ideella organisationer och studieförbund i Dalarna. Foto: Lotta Bergstrand.

 

Kultur- och bildningsnämnden i Landstinget Dalarna har beslutat att dela ut projektstöd till 22 verksamheter i Dalarna. Totalt kom 48 projektansökningar in till en summa om 3,5 miljoner kronor. 22 projekt beviljades och 1 123 000 kronor delas ut.
Landstinget Dalarnas kultur- och bildningsnämnd beslutade vid möte den 13 mars att bevilja medel för 22 utvecklingsprojekt i länet.

Advertisements

– Vi fick in många bra projektansökningar. Det är viktigt att projekten har ett länsperspektiv och tankar kring vad som händer efter projekttidens slut. Vi vill gärna att de ska ha effekt på lång sikt, säger Theresia Holmstedt Jensen, projektstrateg, via ett pressmeddelande.

Mål i kultur- och bildningsplan
Projektmedel kan sökas av ideella organisationer och studieförbund i Dalarna och ska bidra till att uppfylla målen i kultur- och bildningsplanen. Kultur- och bildningsnämnden framför att de projekt som beviljats medel uppvisar en stor bredd. Projekten spänner över områden som till exempel e-sport, cirkus, kulturarv, digitalisering, funktionshinder, folkhälsa, teater och integration. Projekten täcker nästan hela Dalarna från Älvdalen till Avesta.

Advertisements


Delningar

Advertisements
Delningar