Kommunen söker konstnärer till utsmyckning i Stora Skedvi

Stora Skedvi skola ska prydas med konstverk. Foto: Lotta Bergstrand.

Vid nybyggnationer avsätter Säters kommun en viss del av den totala budgeten till konstnärlig utsmyckning. Nu söker kommunen konstnärer till Stora Skedvi skola.
Om- och nybyggnationen av och vid Stora Skedvi skola pågår. Kommunfullmäktige i Säters kommun har beslutat att nybyggnationer ska smyckas med konstverk därför söker nu kommunen konstnärer som kan göra utsmyckning till idrottshallen och biblioteket i Stora Skedvi.

Advertisements

Bibliotekets utsmyckning
Den konstnärliga gestaltningen som ska utföras i biblioteksrummet ska monteras hängande från taket mitt i biblioteksrummet. Konstverket ska anpassas för de yngsta och för de äldre i byn.

Idrottshallens entré
Den andra gestaltningen ska utföras i entrébyggnaden till den nya idrottshallen. Konstverket kan placeras på vägg intill entrén eller hängas från taket mellan spången och entrén.

Advertisements

Säters kommun önskar att de konstnärliga gestaltningarna görs i samverkan med barnen i Stora Skedvi skola. Ledorden är; mötesplats för barn, unga och äldre samt lokal anknytning.

Behörighet
De konstnärer som gör intresseanmälan ska ha tillräcklig teknisk- och yrkesmässig kapacitet för att kunna fullgöra uppdraget samt vara yrkesverksam konstnär och eller ha erforderlig konstnärlig utbildning samt ha f-skattsedel.

Advertisements

Tidsplan och kontakt
Senaste tidpunkt för inlämnad intresseanmälan är den 20 augusti 2017 klockan 23.59. Kravet är också att konstverken ska monteras senast december 2018. Anette Stengård som är kulturchef på Säters kommun besvarar eventuella frågor.

 

 

Delningar
Delningar