Kommunen bötfäller felparkerare i Säterdalen

Thomas Jansson, Janssons Mat & Nöjen, tycker att kommunen ska ordna fler parkeringar. Foto: Lotta Bergstrand.

Säters kommun vädjar besökare till Säterdalen att respektera parkeringsanvisningar så att räddningstjänsten kan komma ner om det behövs. Två tisdagar i rad har de bötfällt felparkerare.

Advertisements

”Vi ber besökande till Säterdalen att respektera den skyltning som finns vid i området runt Gruvplanen och Säterdalen. Räddningstjänst och utryckningsfordon måste ha fria vägar att ta sig ner till parkområdet”, skriver kommunen på hemsidan.

Önskar fler parkeringar
Thomas Jansson som driver evenemang i Säterdalen menar att lösningen istället borde vara fler parkeringsplatser.

Advertisements

– Kommunen får fixa fler parkeringsplatser. Vill man ha fler besökare så måste det finnas möjlighet att parkera. Jag har gett dem fler alternativ och det behöver inte bli så kostsamt, säger Thomas Jansson, Janssons Mat & Nöjen.

Räddningstjänsten måste ha fria vägar
När det är mycket besökare parkeras bilar i båda riktningarna i backen ner. Och det blir trångt. Om räddningstjänsten kallas till platsen är det inte säkert att de kan åka ner.

Advertisements

– Jag är livrädd att det ska hända någon olycka och att de inte kommer ner snabbt på grund av att det är stopp i backen. Det skapar även problem för de som parkerar nere, en del får backa hela vägen upp eller ner för att en bil ska ta sig fram, berättar Thomas Jansson.

Parkeringsförbud
Det råder parkeringsförbud på Marcus Kocks väg ner till parkeringen. På Myntvägen får endast fordon med tillstånd framföras. Skyltar finns i backen på båda sidor och det är tydlig skyltning från gruvplanen. Ända har kommunen tvingats bötfälla felparkerare om böter på 600 kronor.

 

 

Delningar
Delningar