Katarina har sytt tomteluvor till triathlon gubbarna – Nu är det jul i Säter

Nu är det jul i Säter. Foto: Lotta Bergstrand.

För att fler ska upptäcka Säter och reagera när de passerar på RV 70 sydde Katarina upp tomteluvor till gubbarna i triathlonstatyn vid Macken i Säter.
Katarina Gustâv flyttade tillsammans med man och barn från Stockholm till Säter för cirka ett och ett halvt år sedan. Hennes man är född och uppvuxen här i Säter. Katarina är egen företagare och arbetar med inredning.

Advertisements

– Jag trodde aldrig att jag skulle flytta från Stockholm men för två år sedan när jag var ute och sprang här i Säter, då bestämde jag mig för att här vill jag bo. Nu vill jag att fler ska stanna upp och upptäcka allt fint som finns här, berättar Katarina.

Kontaktade ansvarig för statyn
När Katarina fick idén om tomteluvorna kontaktade hon de som var ansvariga för statyn och berättade om sin idé.

Advertisements

– Han sa ja, gör vad du vill. Jag kollade även med Helena på kommunen och hon tyckte att det var en kul idé, berättar Katarina.

Katarina Gustâv, egen företagare som jobbar med inredning. Foto: Lotta Bergstrand.

Advertisements

Stora luvor
Luvorna är nästan en och en halv meter långa som Katarina designade och sydde upp till de tre tävlande i statyn. Kommunen betalade materialkostnaderna men övrigt arbete bjöd Katarina på.

– Jag var ju tvungen att mäta deras huvud innan jag började sy upp luvorna. Det snöade och blåste som sjutton den dagen. Vi åkte dit med en stege som min dotter fick hålla i. Det är plåt på statyn så det var jättehalt. Min dotter har en bild när jag håller i en rumpa för att kunna nå den sista gubben, säger Katarina och skrattar.

Jul i Säter
Tanken med luvorna är att folk ska haja till och se att det händer något. Katarina är full av energi och idéer som kan få förbipasserande att lyfta blicken. Säterborna kommer med all säkerhet att se fler saker som fångar vår uppmärksamhet.

– Jag önskar att det skulle hända så mycket mer för att få människor att stanna till här och upptäcka allt som finns. Nu visar vi att det är jul i Säter, säger Katarina Gustâv.

Foto: Lotta Bergstrand.

 

 

Delningar
Delningar