Karin Hästö berättar om vårens kulturprogram i Säter

Karin Hästö i Kulturhörnan på Säters bibliotek. Foto: Lotta Bergstrand.


Kulturförvaltningen i Säters kommun har spikat vårens kulturprogram. Utställningar, teater, dans, vernissage och berättarstuga, programmet har ett brett utbud.

Advertisements

– Det händer mycket och spännande saker på kultursidan i vår, säger Karin Hästö som är kultursekreterare i Säters kommun.

Utställning Kulturhörnan
Mellan den 17 mars till den 14 april visas utställningen Skaparatagna – att slöjda för det okända i Kulturhörnan på Säters bibliotek.

Advertisements

– Vad är en hjulorm, sötlocka, och fulskrämma? Besökare till denna utställning ställer sig frågan om det är på riktigt, berättar Karin Hästö.

Föremålen i utställningen är skapade av 12 professionella slöjdare med utgångspunkt från folkkonst, folktro och slöjdtradition. Utställningen vill inspirera till eget skapande.

Advertisements

Musikteater
Musikteatern På andra sidan Swede Hollow med Malin Foxdal med flera, visas i mars på Folkets hus för högstadieelever. Teatern visas i samarbete med Musik i Dalarna.  Allmänheten kan se teatern i samband med Historiska veckan.

Fixotek på lördagar
Varje lördag fixas saker i Fixoteket på Säters bibliotek. Här byggs, skapas, pusslas, filmas, spelas, programmeras, tas isär och sätts ihop.

Påsklovsprogram
Karin Hästö berättar att den 4 april klockan 13.00 blir det ”Berättarstuga” på Säters bibliotek. AnnaCari Jadling Ohlsson från Dalarnas Museum berättar om Skrock och skräck och gruvliga sanningar. Berättelser om folktro, myter och väsen rekommenderas från 6 år. På Fixoteket den 5 april tillverkas trollspiror.

För vuxna och ungdomar berättas I farfars fotspår – spökhistorier från Hällsjön den 4 april klockan 19.00.

Den 7 april mellan klockan 12-14 håller Dalarnas Författarförbund, Jan Wolf-Watz ett inspirationsprogram för att locka flera att våga skriva; Ordet och musiken.

Brett program
Kulturförvaltningen program för våren har ett brett program. Sedvanligt valborgsmässofirande är inplanerat med Mattias Rådbo, kyrkoherde som vårtalare. Under våren kommer även Staffan Herou ställa ut egendesignade kläder i garn. I Maj kommer även teatern Redogörelsen av Franz Kafka till Gustafs kyrka. Dansföreställningen Black Forrest visas den 24 till 25 maj.

 

Delningar
Delningar