Julmarknad i Säter med julskyltning

Julmarknaden på Rådhustorget 2016. Foto: Lotta Bergstrand.

Söndagen den 3 december mellan klockan 14.00 och 18.00 hålls julmarknad med julskyltning i Säter. Arrangörer är Lions Club och Säters kommun.
Julmarknaden öppnar klockan 14.00 på Rådhustorget söndagen den första advent. På scenen sker ett musikaliskt välkomnande av Josefin Staaf Hästö. Välkomnandet riktar sig speciellt till nyinflyttade i Säter. På Rådhustorget sker lotteridragningen, famnen full, som anordnas av Lions Club. Dragning sker vid klockan 15.00, 16.00, 17.00 och vid klockan 18.00.

Advertisements

Mingel i Rådhuset
I Rådhuset kan man mingla med kommunens olika förvaltningschefer och det visas även bildspel på årets höjdpunkter i Säters kommun. I Rådhuset anordnas även en tipspromenad för vuxna och barn.

Ponnyridning och halmlabyrinter
På Rådhustorget finns förutom julmarknaden möjlighet för barn att klappa tomtens grisar, rida på ponny och leta tomtenissar i halmlabyrint.

Advertisements

Aktiviteter på biblioteket
Säters bibliotek har öppet och serverar varm glögg och pepparkakor. För barnen finns julpyssel och barnteater. Kulturskolan underhåller med Göran och Hans Erik.

Kulturhörnan i biblioteket har frågepromenad, sång, musik och berättande. Här kommer också lokala författare att ha bokmässa.

Advertisements

Adventsgudstjänst
Vid klockan 11.00 håller Säters kyrka adventsgudstjänst. Vid klockan 12.00 hålls öppet hus och julkrubban är uppställd. Barnen kan gå på upptäcktsfärd i kyrkan. Klockan 13.30 nyinvigs kyrkans stora julkrubba. 15.30 sker kröning av Säterbygdens lucia och vid 18.30 börjar adventskonsert med Corianderkören, Cecilakören, Stora Skedvis kyrkokör och Säters manskör och manskörsorkester.

Sockenstugan
Sockenstugan är öppen mellan klockan 14.00 och 18.00. I Sockenstugan hålls en utställning som kallas för förskolan 150 år.

 

 

Delningar
Delningar