Jonas Eriksson tar över TL Däck & Motor AB

Jonas Eriksson och Leif Norman i butiken som frontar verkstaden. Foto: Lotta Bergstrand.

Efter 25 år lämnar Leif Norman över verksamheten TL Däck & Motor AB till Jonas Eriksson. Tillsammans med sitt tidigare företag Nämnsbo Entreprenad AB har verksamheterna 11 anställda.
Den första augusti i år tog Jonas Eriksson över TL Däck & Motor AB i Säter. Verksamheten fortsätter med samma koncept. I övertagandet ingick fastigheten och verksamheten.

Advertisements

– Det känns roligt med nya utmaningar, säger Jonas Eriksson som redan ser hemma ut på nya kontoret.

Jonas driver sedan fem år tillbaka även Nämnsbo Entreprenad AB som utför arbeten inom mark och transport. Företaget har 3 lastbilar, tre grävmaskiner och en lastmaskin. 8 anställda finns i företaget idag.

Advertisements

25-årigt företag
Företaget TL Däck & Motor AB startade Leif Norman 1992 med en kollega som han senare köpte ut. Här har det lagas och servas många bilar under åren. Däck har också varit en stor del, både reparationer och försäljning av nya. Under åren har de hållit sig uppdaterade genom utbildning.

– Jag har jobbat 10 timmar varje dag i 25 år så av hälsoskäl var jag tvunget att göra något, jag fyller 63 år så det är dags att lämna över. Jag ska hjälpa Jonas att komma igång. Det är mitt livsverk så jag vill gärna se att det fungerar, så jag blir kvar några månader, berättar Leif.

Advertisements

Söker reparatör
Janne blir kvar som reparatör. Och företaget söker ytterligare en reparatör. Men det är svårt att hitta rätt person berättar Leif och Jonas.

– Vi hoppas att hitta någon bra reparatör. Det kanske finns någon där ute som kanske vill jobba på hemmaplan och slippa pendla, säger Jonas Eriksson.

TL Däck & Motor AB har idag tre anställda men bör vara minst fyra och den fjärde är då reparatören som de söker.

– Leif kommer att komma in extra när vi behöver, säger Jonas.

Företagsam ledare
Med företag med 11-12 anställda gör att Jonas Eriksson kan räkna sig till de större privata företagarna i Säter.

Jonas Eriksson och Leif Norman framför butiken och verkstaden som Jonas tar över. Foto: Lotta Bergstrand.

 

 

Delningar
Delningar