Insändare: Sorgligt att mobbingkulturen lever vidare i kommunen

"Är det den sortens mobbingkultur vi vill ha i vår kommun? Nej, respekt vill jag att det ska vara, respekt i mötet med människor, respekt i uttalanden, respekt i debatten", skriver Birgitta Gustafsson (L) i sin insändare. Foto: Lotta Bergstrand.

Jag lämnade kommunfullmäktiges möte med sorg i hjärtat. Mobbingkulturen lever vidare.

Advertisements

Jag har tidigare skrivit en motion angående kommunens slogan ”Tokig i Säter” och vill att kommunen ska sluta använda denna slogan på grund av att människor känner sig sårade och kränkta. Motionen avslogs, men en kort tid därefter togs ändå beslut att den skulle sluta användas och ”fasas ut”.  Jag har insett att den utfasningen kan komma att pågå under lång tid eftersom kommunen envisas med att dela ut pennor, karameller och tygväskor med just ovannämnda slogan i alla möjliga sammanhang. Detta kan bli mycket pinsamt framförallt när föreläsare kommer och undervisar fullmäktiges ledamöter i mänskliga rättigheter och blir avtackad med just en sådan tygväska, PINSAMT anser jag.

Tummen ner också när Abbe Ronsten på torsdagens fullmäktige sammanträde uttalar sig om Malin Hedlunds och Moderaternas motion om att återinföra demokratin i Säter, Abbe tyckte det var en KORKAD motion.

Advertisements

Är det den sortens mobbingkultur vi vill ha i vår kommun? NEJ, respekt vill jag att det ska vara, respekt i mötet med människor, respekt i uttalanden, respekt i debatten.

En ursäkt vore på sin plats till Malin Hedlund från Abbe Ronsten och inte endast en undanglidande kommentar att ”så menade jag inte”.
Birgitta Gustafsson, Liberalerna Säter

Advertisements
Delningar
Delningar