Ingalill Frank ny socialchef i Säter

Nya socialchefen på plats. Ingalill Frank från Säter. Foto: Privat/ Lotta Bergstrand.


Ingalill Frank är ny socialchef i Säters kommun. Hon har tidigare arbetat som socialchef på Falu kommun. Efter en hel del rabalder avslutade Ingalill sitt uppdrag i Falun och välkomnas nu i Säter.

Advertisements

– Den här chefen kommer fungera bra i vårt sammanhang, där vår ledningsstruktur ger henne som chef rätt verktyg för att lyckas med sitt uppdrag. Ingalills skarpa fokus på utveckling är det vår kommun behöver för att kunna hantera utmaningen med en åldrande befolkning med stora behov, säger Pär Jerfström som är kommunchef, via kommunens hemsida.

Bor i Säter
Ingalill Frank har en lång och gedigen erfarenhet av socialförvaltningens frågor. Ledarskapsmässigt har hon ansvarat för verksamheter med budget som motsvarar nästan hela Säters kommuns årliga budget. Men nu vill hon vara verksam i hemkommunen, Säter.

Advertisements

– Att få arbeta i den kommun där jag bor känns väldigt bra. Jag trivs verkligen bra att bo i Säter och hoppas och tror att jag kommer att trivas lika bra att arbeta i Säters kommun, säger Ingalill Frank, socialchef i Säters kommun.

Stora utmaningar

Ingalill Frank berättar att Säters kommun står inför många och stora utmaningar. Hon har redan identifierat en rad frågor som hon vill lyfta upp.

– Utmaningar för socialtjänsten är många. Psykisk ohälsa hos både barn, unga och vuxna är en av dem. Vi lever också längre vilket leder till att andelen äldre ökar och andelen i arbetsför ålder minskar, säger Ingalill Frank.

Advertisements

Säters kommun har lyckats rekrytera en välmeriterad chef som står pall för isande politiska vindar och som har förmåga att utveckla kommunens verksamhet.


Delningar
Delningar