Idag startar tisdagsträffarna i Säterdalen

Fv. Ylva Behr, TURiS. Helena Åkerberg Hammarström, näringslivschef, Säters kommun. Josefine Enström, näringslivsutvecklare, Säters kommun. Thomas Jansson, Janssons Mat & Nöjen och Andreas Gällerspång från Länsstyrelsen Dalarna. Foto: Lotta Bergstrand.

Nu öppnar Janssons Mat & Nöjen Säterdalen för sommarsäsongen 2018. Årets program och aktiviteter för både folkparken och naturreservatet är fastställda och aktörerna hoppas på fint väder och många besökare.
Säters kommuns näringslivs- och utvecklingsenhet är ansvarig för utvecklingen av Säterdalen. Länsstyrelsen Dalarna ansvarar för naturreservatet inklusive lederna och Janssons Mat & Nöjen som arrenderar folkparksdelen ansvarar för folkparkens arrangemang.

Advertisements

– När vi pratar om Säterdalen så menar vi även naturdelen inte bara folkparken. Här finns mycket för besökarna att uppleva, säger Helena Åkerberg Hammarström som är näringslivschef på Säters kommun.

Natur och leder
Länsstyrelsen har handikappanpassat delar av lederna och även rensat upp efter nedblåsta träd och vårflod.

Advertisements

– Vi vill att fler ska kunna nyttja lederna, vi har arbetat med handikappanpassning och har som mål att binda ihop folkparken med reservatet, säger Andreas Gällerspång från Länsstyrelsen Dalarna.

Thomas Jansson. Foto: Lotta Bergstrand.

Advertisements

Folkparken
Thomas Jansson berättar att programmet för folkparken blir något utöver det vanliga med många kända artister. I år är det 13:e året som Janssons Mat & Nöjen driver folkparken i dalen.

– Man har lärt känna många under åren, vi är ute och reser mycket och det är så vi kommer i kontakt med många. Det ringer också många som vill komma till Säterdalen och spela. Bilar, loppis i den här miljön det är fantastiskt och det är det som lockar, säger Thomas Jansson.

TURiS-tåget kommer även i år att transportera besökare både upp och ner, till och från Säterdalen.

Fäboden stängd – för renovering
Fäboden kommer att renoveras i sommar och anpassas till bland annat dagens krav på djurhållning. Därför kommer fäboden inte att hållas öppen i sommar. Kommunens budget för renoveringen är 1 200 000 kronor.

– Vi behöver se över och anpassa fäboden. Det vi vet är att det måste finnas djur, servering och aktiviteter för att locka besökare. Nästa år kommer fäboden att vara öppen, säger Helena Åkerberg Hammarström.

Djur som symboliserar Säterdalen
Josefine Enström som är ny näringslivsutvecklare på Säters kommun berättar att de planerar att utlysa en tävling för barn, där de ska utse vilket djur som ska symbolisera Säterdalen.

– Det skulle till exempel kunna bli bäver eller buskmus, säger Helena Åkerberg Hammarström som är näringslivschef på Säters kommun.

Delningar
Delningar