Helmer berättar om första året på Säters Stadshotell

"Vi är bra på värdskapet och det gör att det är trevligt att komma hit", säger Helmer Hallklint. Foto: Lotta Bergstrand.


Helmer Hallklint driver Säters Stadshotell tillsammans med Joakim Lindblom sedan drygt ett år tillbaka. Första året har varit roligt och tufft. Nu ser de positivt på framtiden med nya idéer.
Säters Stadshotell har restaurang, bar, konferensrum och 28 rum. Av dessa är 27 dubbelrum och ett enkelrum som även är handikappanpassat. Hotellet ligger centralt i Säter vid Rådhustorget.

Advertisements

– Fösta året har varit roligt och tufft. Vi har fått ett positivt mottagande och vi kämpar på. Vi försöker leverera en bra produkt som vi är stolta över. Vi är bra på värdskapet och det gör att det är trevligt att komma hit, säger Helmer Hallklint.

Öppet måndag till lördag
På måndagar har Säters Stadshotell öppet mellan klockan 17.00 till 21.00. Tisdag till torsdag mellan klockan 17.00 och 22.00. På fredagar och lördagar har de öppet så länge de har gäster.

Advertisements

– När det gäller maten så har vi testat att göra lite annorlunda med bland annat barbecue-tema, men vi kommer att ha klassisk svensk-fransk Bistro, berättar Helmer Hallklint.

Lunch bär sig inte
Helmer berättar att de har gjort ett försök i drygt 8 månader med att servera lunch, men fick sluta på grund av att det inte går ihop.

Advertisements

– Det är så tråkigt att det inte bär sig. Vi skulle behöva ligga på strax under hundra lunchgäster för att det ska gå ihop, säger Helmer.

Fler aktiviteter
Planer finns att utveckla verksamheten mer fler aktiviteter såsom till exempel provningar av olika slag. Idag körs bland annat Quiz varannan torsdag som har blivit mycket populärt.

– Quiz går till så att vi ställer 20 frågor i allmänbildning och man kan då vinna ett presentkort på 500 kronor. Att delta kostar inget. Det är min kollega Jocke som håller i Quiz:et. Det kommer kompisgäng och arbetskamrater men det finns även de som verkligen kommer för att tävla, berättar Helmer och skrattar.

Helmer berättar att de kommer att fortsätta utveckla verksamheten. Foto: Lotta Bergstrand.

Utveckla uteserveringen
Uteserveringen på Säters Stadshotell fick en rejäl uppsving sommaren 2017 och planer finns på att fortsätta utvecklingen.

– Vi hade lite otur förra sommaren med att det var så kallt men vi kommer att fortsätta med att utveckla uteserveringen, säger Helmer.

 

 

Delningar
Delningar