HBT liberaler vill se Birgitta Ohlsson som partiordförande

Birgitta Ohlsson nomineras till partiordförande för Liberalerna. Till höger Anna Eling, ordförande för HBT Liberaler Mälardalen. Foto: Privat, Lotta Bergstrand.

I fredags beslöt HBT Liberaler Mälardalen att nominera Birgitta Ohlsson till partiledare för Liberalerna. Föreningen vill ha en partiledare som står upp för deras frågor.

Advertisements

– Det handlar inte om förtroende eller inte för Jan Björklund utan snarare om vårt stora förtroende för Birgitta Ohlsson som sann liberal och företrädare i våra frågor.  Birgitta är väl ansedd över hela världen och har ett stort förtroende även inom landet, säger Anna Eling som är ordförande för HBT Liberaler Mälardalen.

 Står upp för frågor
På Liberalernas landsmöte i höst avgörs frågan om det blir en ny partiordförande eller inte.

Advertisements

– Jan Björklund är en bra ledare på sitt sätt men vi kan inte se att han vill stå bredvid oss och försvara våra frågor så klart och tydligt som Birgitta gör. Hon går varje år med oss i Pride paraden och står upp och försvara våra rättigheter. Dessutom tar hon en tydlig ställning för surrogatmödraskap vilket för oss är en viktig fråga, säger Anna Eling.

Hur tror ni detta förslag kommer att mottas på landsmötet?
– Vi hoppas på att det får genomslag. Det finns ett motstånd där man hänvisar till att det bara är ett år kvar till valet men det behöver hända saker i partiledningen, om vi ska ha en chans att vinna flera väljares förtroende och bli den tydliga liberala kraften i svensk politik. Många glömmer att Centerpartiet har ett ursprung i den bruna delen av Sverigedemokraternas politik, säger Anna Eling.

Advertisements

Vad menar du med att med det?
– Jag menar att om man läser på om Centerpartiets ursprung så var det så att de ursprungligen hade i sitt partiprogram att man skulle hålla den svenska rasen, bonderasen, ren från utländskt inflytande och skydda landets gränser från utländskt inflyttande, vi liberaler har alltid stått upp för liberala värderingarna och vi behöver en ledare som tydligt kan visa att det är vi som är liberalerna, säger Anna Eling.

 

 

Delningar
Delningar

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?