Hampus Nessvold kommer till Säter och föreläser om – Ta det som en man

Hampus Nessvold föreläser om Ta det som en man - hur fan gör man det? Foto: Herman Caroan. Säters bibliotek: Lotta Bergstrand.

Den 5 december klockan 18.00 föreläser Hampus Nessvold på Säters bibliotek. Föreläsningen bygger på hans bok Ta det som en man som handlar om mansrollen i samhället.
Hampus bokdebuterar med boken Ta det som en man – hur fan gör man det? Boken släpptes i slutet av augusti i år. I boken gör han en personlig och rolig djupdykning i sig själv och i mansrollen. Hampus Nessvold har även varit programledare i program som 22 kvadrat i P3.

Advertisements

Vad kan vi i Säter förvänta oss av din föreläsning?
– Man kan förvänta sig en psykisk käftsmäll, kram och förhoppningsvis ett och annat asgarv när man kommer och lyssnar på min föreläsning. Skämt åt sido, jag hoppas att de som kommer och lyssnar bara känner att de får uppleva ett väldigt mänskligt och ångestbefriande möte. Med mycket skratt åt oss själva och hur vi är, berättar Hampus Nessvold.

Vad förväntar du dig av oss i Säter?
– Jag förväntar mig ingenting så, men jag ska ju inte sticka under stolen med att det vore himla roligt om det iallafall kom en person och lyssna på mig, säger Hampus och skrattar.

Advertisements

Har du någon koppling till Säter?
– Nej tyvärr inte! Jag älskar Dalarna och har varit en del i både Smedjebacken och Hedemora. Jobbat och hängt. Och jag med min dysfunktionella småländska dialekt blir ju aningen avsundsjuk på ert varma och fina dalmål, säger Hampus.

Kommer du att skriva fler böcker? I så fall, när kommer den?
– Man ska aldrig säga aldrig! Jag jobbar med budskap och berättande, sen vilken uttrycksform det tar vet man aldrig. Ibland genom låtar, ibland tv eller radio och nu senaste bok. Jag har en massa idéer och jobbar för fullt på kommande projekt, men det är ingen bok i syne. Ännu, säger Hampus Nessvold som vi snart får träffa på Säters bibliotek.

Advertisements

Föreläsningen
Hampus kommer att dela med sig av sina erfarenheter kring hur det var att exempelvis bara ha tjejkompisar som kille, vara mobbare och mobbad, kärlek, sexmisslyckanden och hur det känns att ha Smålands kanske smalaste handleder.

Föreläser även för årskurs 9
I ett pressmeddelande från kulturförvaltningen i Säters kommun framförs att det är viktigt att våra unga får möjlighet att reflektera kring mansrollen och hur de själva kan leva sina liv utan begränsningar av den.

– Hampus föreläser på eftermiddagen den 5 december för alla som identifierar sig som killar, i årskurs 9 i Säter, säger Anette Stengård.

På kvällen öppen föreläsning
Klockan 18.00 är det en öppen föreläsning för allmänheten på Säters bibliotek. Biljetter är gratis och hämtas på Säters bibliotek.

 

 

 

Delningar
Delningar