Frida önskar simskola i Säter

Det är viktigt med simkunnighet menar Frida Bäck. Foto: Lotta Bergstrand.,

En kommunal simskola för barn från 4 år föreslår Frida Bäck i sitt medborgarförslag som föredrogs på fullmäktigesammanträdet på torsdagen. Frågan skickades till samhällsbyggnadsnämnden för beslut.
Säters kommuns kommunfullmäktige sammanträde i Folkets hus på torsdagen den 15 juni där Frida Bäck föredrog sitt medborgarförslag inför församlingen.

Advertisements

– Simskola för barn i Säters kommun är något att jobba för, säger Frida Bäck när hon inleder sitt anförande i talarstolen.

Åker till Hedemora
Frida berättar att Hedemora kommun har simskola både höst och vår. De erbjuder även sommarsimskola i år. Fler från Säter åker till Hedemora med sina barn.

Advertisements

– Det är viktigt med simkunnighet. Jag möter barn varje dag i min tjänst som BVC-sköterska. Jag ser hur väl barnen utvecklas från 4 år. Då lär sig många att cykla, springa och hoppa. De blir intresserade av idrott. Säkerhet i vattnet, finns det något viktigare, säger Frida.

Fin simhall
Fridas förslag innebär att Säters kommun anordnar en simskola i Skönvikshallen där det finns både erfaren och utbildad personal.

Advertisements

– Vi har en fantastisk simhall här i kommunen där vi också kan erbjuda simskola, avslutar Frida Bäck sitt anförande.

Medborgarförslaget skickades vidare till samhällsbyggnadsnämnden för beslut.

 

 

Delningar
Delningar