Energi och nya idéer på workshop med TURiS

TURiS föreningen planerar för succé 2018. Foto: Lotta Bergstrand.

På måndagskvällen höll TURiS ekonomiska förening workshop på Hotellet i Säter. Syftet med mötet var att samla idéer för att TURiS ska göra succé 2018.
Ylva Behr som är projektledare höll i mötet tillsammans med ordförande Tyge Olsson. Grupparbeten och diskussioner ledde till nya idéer och utvecklingsmöjligheter för tågverksamheten.

Advertisements

– Vi är 14 stycken som äger en varsin del i tåget, 36-åringen från Italien. Vill man bli medlem så kontaktar man mig, berättar Ylva Behr.

Sammanfattning av 2017
Tyge Olsson berättar att tåget körde 63 dagar 2017, vilket är mer än tidigare. Cirka 3000 personer åkte tåget och enligt en intern undersökning var dessa till 60 procent Säterbor och resterande från närkommuner. Turerna inför 2018 föreslås bli något kortare då de upplevdes som lite långa.

Advertisements

Säkerhetsfrågor
Under 2017 arbetade föreningen mycket med säkerhetsfrågor. Tåget har bland annat låtits besiktigas och samarbete har skapats med en verkstad.

Uthyrning
Under förra året hyrdes tåget ut i större utsträckning och intresset för att hyra tåget 2018 är stort. Bland annat finns diskussioner med Borlänge kommun som vill hyra tåget vid olika tillfällen.

Advertisements

– Vi kör även tåget på uppdrag. Det kan till exempel vara vid bröllop eller andra evenemang, säger Ylva.

Idéer inför 2018
Energi och idéer sprudlade ur arbetsgrupperna som var taggade inför 2018. Spektrumet var allt ifrån författarturer till Fasta paviljongen till färgglada bänkar vid hållplatserna.

– Barn älskar tåget och jag skulle vilja ha turer med sagoberättare, berättar Gunilla Bodegrim som är en av andelsägarna.

Delningar
Delningar