Dalform bjöd på frukostmöte för kommunens företagare

Anders Proos och Tony Bergh berättar om företaget. Foto: Lotta Bergstrand.

I fredags hölls frukostmöte i Säterföretaget Dalforms lokaler på Kungsvägen i Säter. Deltagarna bjöds på rundtur i fabriken och fick information om ”en ny bild av morgondagens arbetsmarknad” av Janne Sundqvist.
Frukostmötet arrangerades av Säters kommuns näringslivs- och arbetsmarknadsenhet och Företagarna. Ett 50-tal besökare kom till mötet och inbjuden var även Janne Sundqvist från Arbetsförmedlingen. Han redogjorde för hur arbetsmarknaden ser ut och poängterade den arbetskraftsbrist som råder.

Advertisements

– Under mina 25 år inom Arbetsförmedlingen så har jag aldrig tidigare sett liknande arbetskraftsbrist, säger Janne Sundqvist.

Dalform växer
Säterföretaget Dalform växer så att det knakar. Företrädare för företaget Tony Bergh och Anders Proos berättade om hur företaget har utvecklas sedan starten 2008. Dalform producerar förvaringsskåp för skolor, badhus, kontor och industrier och har idag 34 anställda.

Advertisements

– Vi växer och söker duktig personal. Hör av er till oss om ni söker nytt jobb, säger Tony Bergh som är vd.

Dalform visar bilder på skåp som de har tillverkat. Foto: Lotta Bergstrand.

Advertisements

Morgondagens arbetsmarknad
Janne Sundqvist från Arbetsförmedlingen berättar att Sverige har Europas starkaste ekonomi och att Dalarna har större behov av arbetskraft procentuellt jämfört med riket totalt.

– Nyanlända kan vara en lösning, mer än idag. Det kommer att bli stora utmaningar inom industrin, bygg, vård och omsorg, säger Janne Sundqvist.

För att klara arbetskraftsbristen krävs samsyn och samarbete menar Sundqvist.

Janne Sundqvist från Arbetsförmedlingen och Helena Åkerberg Hammarström, näringslivschef i Säters kommun. Foto: Lotta Bergstrand.

 

 

Delningar
Delningar