Dalakraft satsar på snabbladdare för elbilar i Säter

Den nya laddningsstationen för elbilar står på parkeringen till Karl Hedin Bygghandel i Säter. Foto: Lotta Bergstrand.

Dalakraft har satt upp en snabbladdare för elbilar vid Karl Hedin Bygghandel i Säter. Dalakraft har nu laddningsstationer från Säter i söder till Noppikoski i norr.
Satsningen har gjorts av Dalakraft i samarbete med Dala Energi, Malungs Elnät och Klimatklivet. Anledningen är att det ska bli enklare att köra elbil i Dalarna.

Advertisements

– Dalarna har länge varit en vit fläck på kartan när det gäller snabbladdningsstationer och det är något vi verkligen vill ändra på. För oss som bor i Dalarna och med mängder av turister och genomresande, både sommar och vinter, är det en fördel att våra laddare har en bra strategisk spridning vid viktiga knutpunkter, säger Mats Bengtsson som vd på Dalakraft.

Laddar på 30 min
Laddningsstationer har byggts i: Djurås, Insjön, Leksand, Noppikoski, Rättvik, Sälen, Särna, Säter, Vansbro, Älvdalen och Malung. Laddstationerna laddar en ren elbil på 30 minuter. Stationerna är utrustade med flera olika kontakter för att passa alla sorters bilar.

Advertisements

Clever betaltjänst
Dalakraft har valt att samarbeta med tjänsteleverantören Clever som ansvarar för betaltjänsten. Clever har idag Sveriges största nätverk av laddningsstationer.

– Det här är den enskilt största satsningen på snabbladdningsstationer i Dalarna och sätter vårt län högt upp på elbilskartan i Sverige, säger Mats Bengtsson.

Advertisements

Betaltjänsten kommer i gång i början på 2018, och fram till dess bjuder Dalakraft på laddningsmöjligheten. Fysiska försäljningsställen i Dalarna kommer att finnas listade på Dalakrafts hemsida och det kommer även att vara möjligt att beställa laddningskort direkt på hemsidan.

– I Säter bjuder vi fortfarande på laddning då betaltjänsten inte har kommit igång än, säger Rita Adolfsen som är marknads- och försäljningschef på Dalakraft.

 

 

Delningar
Delningar