Dalaförfattare i rampljuset på Bokmässan

På årets Bokmässa stod två författare från Säters kommun på scen. Foto: Gunilla Bergstrand.

Annah Nozlin som är fantasyförfattare från Borlänge, Karin Jansson, frilansande journalist och författare från Stora Skedvi och Gunilla Bergstrand, författare från Säter stod i rampljuset på årets Bokmässa.
Bokmässan 2018 som hölls mellan den 27 och den 30 september i Göteborg är nordens största kulturevenemang. I år hade även deckarfestivalen Crimetime flyttat in på mässan. I vimlet lystes några författare från Dalarna upp av rampljuset.

Advertisements

Fantastikgränd med representant från Borlänge
Annah Nozlin fantasyförfattare från Borlänge stod på scenen på Bokmässan för första gången i helgen. Till vardags heter hon Hanna Nilsson. Hon hade monter i Fantastikgränd som var en välbesökt avdelning på mässan.

Annah Nozlin, Caroline och Gabriella är författare hos Seraf förlag. Här pratar de om Fantasy i våra hjärtan. Varför det blev just den genren. De var rörande överens om att de aldrig kommer att överge fantasyn. Foto: Gunilla Bergstrand.

Advertisements

Tävlade under tidspress
Karin Jansson deltog i ett av de två lag som tävlade om att få fram den mest rafflande berättelsen skriven på plats, under tidspress.  Vinnarlaget utsågs av publiken. Karins lag kom på en hedrande andraplats.

Lagen i berättarbattle. Foto: Gunilla Bergstrand.

Advertisements

Bindgalen tog Gunilla till Litteraturscenen
Deckarförfattaren Gunilla Bergstrand från Säter har i år släppt tredje boken i serien Morden i Dalarna. Den senaste boken Bindgalen diskuterades på Litteraturscenen.

På söndagen intervjuades Gunilla Bergstrand av Solja Krapu-Kallio på Litteraturscenen. Foto: Rebecka Gustavsson.


Delningar
Delningar