Cecilia Duberg föreläste om självledarskap på befolkningsträff

Cecilia Duberg höll inspirerande föreläsning på onsdagskvällen på Folkets Hus. Foto: Lotta Bergstrand.


Genom stark hälsa och mental träning kan du med självledarskap må bättre berättade Cecilia Duberg på Folkets hus i Säter. Runt 150 personer kom till träffen som Säters kommun ordnade.
Cecilia Duberg som är psykolog, mental tränare och författare pratade om självledarskap genom stark hälsa och mental träning. På föreläsningen gick hon igenom lejonagendans åtta punkter.

Advertisements

– Jätteroligt att vara här i Säter. Det är alltid ett utbyte att samlas så här, säger Cecilia Duberg.

Ny bok
Föreläsningen bygger på Cecilias bok Lejonagendan och en ny bok släpps i höst.

Advertisements

– Lejonagendan släpptes för cirka ett år sedan och i augusti kommer en ny bok som heter Teamledarskap, berättar Cecilia.

Lejonagendan
De åtta punkter som ingår i agendan för självledarskap är: Sätt intention. Relax. Sätt meningsfulla mål. Träna tankar. Stärk din EQ. Sänk hinder. Stabilisera och reflektera.

Advertisements

– Att sätta intention är att styra vad som får vår uppmärksamhet. Återhämtning är viktigt, prestation står i paritet till återhämtning. Meningsfulla mål sätter vi när vi tänker vill och behöver istället för måste och borde. Tankar handlar om att hitta en stöttande inre dialog. För att stärka sin EQ jobbar man med att reglera sina känslor. Sänka hindren handlar om att jobba smartare inte hårdare. Stabilisera gör vi genom rutiner för sömn och mat. Slutligen måste vi reflektera och det kan vi göra med tacksamhet, berättar Cecilia Duberg.

Under föreläsningen tog Cecilia upp flera exempel som var igenkännande för publiken. Och kärnan var att vi måste använda självledarskap för att minska stress och uppskruvade krav. Om vi låter hjärnan vila, i enkla saker som till exempel att rensa ogräs eller att sticka, sover bra och äter bra, då presterar vi bättre. Vi blir också mindre stressade och oroliga.

Befolkningsträff
Föreläsningen anordnades av Säters kommun genom socialnämndens ordförande Sune Hemmingsson (C) och Malin Lilja Altörn som är folkhälsoplanerare. Än en gång lyckades de locka folk till föreläsning i folkhälsans tecken. Cirka 150 personer kom.

Delningar
Delningar