Britta Linderholm fick Centerpartiets miljöpris

Michael Arvidsson (C), Karl-Erik Finnäs (C), Britta Linderholm och Hans Johansson (C). Foto: Lotta Bergstrand.

På måndagen tilldelades mjölkbonden Britta Linderholm från Grängshammar Centerpartiets miljöpris 2017. Företrädare för partiet i Säters kommun överlämnade priset på gården i Grängshammar.
Britta fick priset med motivering; För att genom sitt jordbruk upprätthålla och skapa en hållbar och positiv miljö i Grängshammar.

Advertisements

– Det känns väldigt trevligt, det hade jag inte förväntat mig, säger Britta.

Hans höll tal
Hans Johansson hade även förberett ett tal som han höll på gården:
Sverige består till stora delar av skog. Jag tror att det är två procent som utgör åkermark i Dalarna. På de här förhållandevis små öppna områdena, det är där människan är. Ingenstans kan det vara tydligare än just här i Silvberg, där du är verksam. Människan och det öppna landskapet är tätt sammanbundna. Öppna landskap är som vår trädgård och då är du som bonde vår trädgårdsmästare. Så viktigt som det öppna landskapet är för själen, så är det lika viktigt för våra miljöer.

Advertisements

Mjölkbonde i Grängshammar
Lantbruket ligger nästgårds Silvbergs kyrka. Britta har drivit gården i sju år och här finns runt 170 djur. Till gården brukas cirka 100 hektar åkermark.

Centerpartiets miljöpris
I över 20 år har Centerpartiet i Säters kommun delat ut det årliga miljöpriset.

Advertisements

– Vi kopplar vår utdelning till Världsmiljödagen. Det är många som uppskattar att vi delar ut det här priset, säger Karl-Erik Finnäs (C).

 

 

 

Delningar
Delningar

Integritetsinställningscenter

Avsluta ditt konto?

Ditt konto kommer att avslutas och all din data kommer att raderas permanent och kan aldrig återskapas. Är du säker på att du vill fortsätta?