Bokrelease av Bindgalen

Gunilla Bergstrand släpper sin tredje deckare i dag. Foto: LB Multimedia AB.

Idag är det bokrelease för Gunilla Bergstrands tredje bok, Bindgalen. Releaseminglet går av stapeln på Mentalvårdsmuseet i Säter. Boken är en fristående del i serien Morden i Dalarna.
Bindgalen är en spänningsroman som utspelar sig främst i Säter. En naken kvinna hittas livlös i ett badkar på mentalvårdsmuseet. ”Vem är hon och hur hamnade hon där?”

Morden i Dalarna
Berättelsen är den tredje och fristående delen i serien: Morden i Dalarna. Kriminalinspektör Hannah Järnerud är seriens normbrytande huvudperson.

– En av anledningarna till att jag valde att skriva och förlägga huvudhandlingen till min egen stad Säter är för att den gamla vårdinrättningen Fasta Paviljongen ska rivas. Delar av sjukhusområdet förfaller och historien med den. Den här boken ska hjälpa oss att inte glömma, säger Gunilla Bergstrand.

Tyngden i berättelsen ligger på det psykologiska och etiska planet. Vad kan man göra mot en annan människa? Samhällets syn på vem som är sjuk eller frisk förändras över tid. Förr kunde det räcka med att man inte räknades som god hemmafru för att bli intagen.

Releasemingel
Releasemingel hålls ikväll klockan 17.30 – 19.30 på Mentalvårdsmuseet i Säter. Det är öppet hus och det bjuds på alkoholfritt bubbel. Föreståndaren på museet kommer att berätta om utställningen och Gunilla Bergstrand kommer att läsa högt ur Bindgalen. På plats finns böcker att köpa.

Dalaförfattare
Gunilla Bergstrand som även fyller 45 år idag, är född i Hedemora och bor nu i Säter tillsammans med sin äkta hälft. I familjen ingår även boxerhunden Tequila, tiotalet höns och två vuxna tvillingdöttrar. De första två böckerna i serien heter Blinka Lilla Stjärna och Barnet i Kupolen, de kom ut på samma förlag i mars 2016. Gunilla har bland annat medverkat i Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall, tidningen QX, Pralin, P4 Dalarna, radio Västernorrland och SVT Kulturnyheterna. Som kuriosa kan nämnas att Gunilla var en av de första deltagarna i programmet Det Okända där hon berättade om hur det är att växa upp i ett spökhus.

 

Delningar
Delningar