Boende på Sockenvägen är missnöjda med årets cruising

Nu kommer även kritik från boende på Sockenvägen "Stadens gator är till för alla och vi vill starkt uppmuntra till att cruisingen inte körs på villagator så som Sockenvägen och Fogdegatan", skriver de till Säters kommun. Foto: Lotta Bergstrand.

Säters kommun har fått in ytterligare en skrivelse gällande årets cruising. Boende på Sockenvägen i Säter är inte nöjda. Ordförande för Nostalgic Club lovar att ta upp synpunkterna för diskussion.
Boende på Sockenvägen framför i skrivelsen att det är dåligt att de inte har blivit tillfrågade eller ens fått information om att cruisingen skulle köras på deras gata. De påpekar att det är en villagata.

Advertisements

Tillstånd
Nostalgic Club har beviljats tillstånd av länsstyrelsen för att köra sträckan som årets cruising hölls på.

– Vi gjorde vårt bästa och vi ska bättra oss. Vi tar till oss kritiken och kommer att diskutera detta när vi planerar för nästa år, säger Rune Stornils som är ordförande i Nostalgic Club i Säter.

Advertisements

Störde mycket
I kritiken som framförs från de boende på Sockenvägen lyfts bland annat fram att ljudet från musik och motorljud var så högt att de knappt hörde varandra inomhus. Och detta pågick i nästan sex timmar. Även att överförfriskade personer urinerade på villatomter påpekas.


Advertisements
Delningar
Delningar