Benny får tidningens Share-blomma – mest delade artikeln under 2017

Benny Ripleysandida fick årets Share-blomma. Lokaltidningen i Säter träffade honom på fredagen i tatueringsstudion i centrala Säter. Foto: Lotta Bergstrand.

NYHET, lyssna på nyheten:

Advertisements

Artikeln om Benny Ripleysandidas antikhandel den 1 mars 2017, fick stort genomslag och blev den mest delade nyhetsartikeln under 2017. Lokaltidningen i Säter var först på nyheten.

– Vann jag? Åh vad roligt, säger Benny när Lokaltidningen i Säter ringer upp honom på fredagen.

Det är fler parametrar som avgör om en artikel delas eller inte. Stort lokalt genomslag kan handla om populäritet på orten, nyhetsvärde och om den som artikeln handlar om, delar själv. Men det handlar också om lokaljournalistik när den är som bäst, nära, enkel och saklig.

Advertisements

Öppnar igen i mars
Antikaffären som ligger på Bergslagsgatan 36 i Säter hålls stängd under vintern men öppnar igen 1 mars 2018.

– Vi kommer att hålla öppet två dagar i veckan, då fungerar det med öppettiderna här i tatueringsstudion. Jag kommer att ha ett hörn i antikaffären med gammal Säterhistoria, det blir en nyhet, berättar Benny.

Advertisements

Kunder utanför Säter
Benny berättar att cirka 90 procent av kunderna kommer utifrån och att stor del av handeln sker via nätet.

– Eftersom det är en antikaffär så är inte målgruppen enbart Säter. Jag vill nå ut ganska stort. Första året har handlat mycket om renovering och skyltning. Vid öppningen i mars kommer det finnas många saker i affären. Utbudet blir från billigt till mycket exklusivt, säger Benny.

Benny med hundvalpen Cash i en vacker antik soffgrupp som står i tatueringsstudion. Foto: Lotta Bergstrand.

 

Läs tidigare artikel:
Idag öppnar Benny ny antikaffär i Säter

 

 

Delningar
Delningar