Athena satsar i Säter – nu på open stage och jam

Christer Karlsson, Tony Lind och Peter Lönnborg. Bakom baren: Muzaffer "Alex" Celik, ägare, Restaurang Athena i Säter. Foto: Lotta Bergstrand.

Restaurang Athena satsar stort i Säter. Restaurangen är helrenoverad och nu satsar ägaren Muzaffer ”Alex” Celik även på musik i form av open stage och jam.

Advertisements

– Den här satsningen med renoveringen hade vi kunnat göra i Stockholm eller Uppsala, där det finns en större kundkrets. Men vi valde Säter. Jag trivs här och gillar verkligen Säter och Säterborna, säger Muzaffer ”Alex” Celik.

Gillar Säterborna
Muzaffer tog över restaurangen 2009 och han berättar att i Säter heter han Alex. Säterborna tyckte att hans namn var för svårt att uttala så därför kallas han för Alex istället. När han berättar det skiner han upp, han gillar verkligen Säter.

Advertisements

Fullsatt vid premiär
Athena fortsätter att satsa på orten med open stage och jam. Arrangörerna är Tony Lind, Christer Karlsson, Viktor Andersson och Peter Lönnborg. Programmet är fastställt fram till april nästa år. Första gången var det fullsatt på Athena och inför nästa open stage som går av stapeln den 25 november är det nästan fullbokat.

– Vi är bra på mat och vi vill utöka så att vi finns till för alla. Därför gör vi satsningar även på musik. Vi är även sportbar, säger Muzaffer ”Alex” Celik.

Advertisements

Vid open stage kommer förbokade band att uppträda cirka 30 minuter var mellan klockan 21.00 och 01.00. Bokningarna ansvarar Christer Karlsson för. Ljudtekniker är Tony Lind. Program för open stage; lördagen den 25 november, lördagen den 27 januari, lördagen den 3 mars och lördagen den 28 april 2018. Eftersom arrangemanget är ideellt så är det fri entré. Men om det kommer någon större artist kan det komma att bli någon form av entréavgift.

Tony Lind, Christer Karlsson och Peter Lönnborg är arrangörer för open stage och jam på Athena. Foto: Lotta Bergstrand.

Jam
Peter Lönnborg leder akustiskt jam. Här kan den som vill ta med sig sitt instrument och spela en stund. Akustiskt jam går av stapeln lördagen den 16 december och lördagen den 17 februari 2018 mellan klockan 16.00 och 20.00.

– Jag känner att vi måste satsa där man känner sig trygg och trivs. Jag trivs här i Säter, säger Muzaffer ”Alex” Celik.

 

 

 

Delningar
Delningar