6 personer från Säters kommun deltar på Almedalsveckan

Andreas Mossberg, samhällsbyggnadschef, Pär Jerfström, kommunchef, Hans Johansson (C), kommunstyrelsens vice ordförande, Helena Åkerberg Hammarström, näringslivschef, Brittmari Niglis, IT-chef och Malin Karhu-Birgersson som är förvaltningschef för kommunstyrelseförvaltningen och personalchef är delegationen från Säters kommun enligt Malin Karhu-Birgersson. Foto: Lotta Bergstrand. Arkivbilder.

Almedalsveckan som tidigare kallades Politikerveckan i Almedalen är en årlig sammankomst i Visby på Gotland. Från Säters kommun finns en politiker och fem tjänstemän på plats.

– Delegationen från Säters kommun är Hans Johansson (C), kommunstyrelsens vice ordförande, Andreas Mossberg, samhällsbyggnadschef, Helena Åkerberg Hammarström, näringslivschef, Pär Jerfström, kommunchef, Brittmari Niglis, IT-chef och jag, säger Malin Karhu-Birgersson som är förvaltningschef för kommunstyrelseförvaltningen och personalchef i Säters kommun.

Advertisements

Varför anser ni att det viktigt att kommundelegationen närvarar?

– Det är viktigt för att profilera Dalarna, för kompetensutveckling, för omvärldsbevakning och för att knyta kontakter inom Falun Borlänge-regionen men även med andra kommuner i Dalarna. Det är också viktigt för att ta del av kommunsveriges olika utvecklingsprojekt, säger Malin Karhu-Birgersson.

Advertisements

Almedalsveckan 50 år
Almedalsveckan firar i år 50 år. Säters kommun har dock inte skickat delegation sedan start utan kommunens medverkan har vuxit de senaste åren. Under veckan diskuterar företrädare för svenska politiska partier, intresseorganisationer och företag politik och samhällsfrågor. I år firas 50-års jubileumet i temat “i demokratins tjänst”.

Advertisements
Delningar
Delningar